Op zoek naar een nieuwe zakelijke energieleverancier?

Wanneer je zelf een bedrijf hebt is de kans groot dat je ook veel energie verbruikt. Het is dan ook verstandig om goed uit te zoeken wat je aan energiekosten betaald en of hier wat te besparen valt. Het is verstandig om in je zoektocht naar een zakelijke energieleverancier meerdere offertes aan te vragen. Door goed te vergelijken kun je de beste energieleverancier voor jou vinden. Dit vergelijken kan makkelijk via zakelijkeenergietarieven.nl. Hieronder lees je er meer over.

Hoe vraag je een zakelijke energieofferte aan bij zakelijkeenergietarieven.nl?

Om een zakelijke energieofferte bij een zakelijke energieleverancier aan te vragen moet je een aantal gegevens doorgeven. De zakelijke  energieleverancier heeft namelijk een aantal gegevens nodig om een goede schatting te kunnen maken van de energiekosten. Bij zakelijkeenergietarieven.nl moet je de volgende gegevens aanleveren:

  • Het totaal verbruik kW/h per jaar hoog tarief
  • Het totaal verbruik kW/h per jaar laag tarief
  • Het totaal verbruik kW/h per jaar enkel tarief
  • Het totaal verbruik m3 profielgas per jaar
  • De startdatum
  • De periode
  • Het aantal locaties 

Om een goede offerte voor de zakelijke energiekosten te krijgen moet je bovenstaande gegevens doorgeven aan je zakelijke energieleverancier. Met het aantal locaties wordt het aantal locaties waar jouw bedrijf is gevestigd bedoeld. Wanneer je bedrijf op meerdere locaties is gevestigd moet je dit aangeven. Je kan deze locaties namelijk bij dezelfdezakelijke energieleverancieronder brengen. Naast het aantal locaties moet je ook het energieverbruik in kW/h per jaar doorgeven. Bij de meeste energieleveranciers wordt onderscheidt gemaakt tussen een laag tarief, hoog tarief of enkel tarief. Bij een laag en hoog tarief verschilt het tarief voor de energie per tijdstip. Vaak geld vanaf 23:00 tot 07:00 een laag tarief en tussen 07:00 en 23:00 een hoog tarief. Soms is het ook mogelijk om voor een enkel tarief te kiezen. De prijs per kW/h ligt dan tussen die van een hoog en laag tarief in. Eenzakelijke energieleverancierkan het verbruik ook aan de hand van m3 profielgas opvragen. Profielgas is een methode waarbij gaslevering aan kleine zakelijke gasaansluitingen wordt afgerekend. Hierbij wordt het transport van gas verrekend aan de hand van de regionale opslag. Als laatst is het nog van belang dat je de startdatum en de periode dat je graag een contract af wil sluiten doorgeeft aan dezakelijke energieleverancier. Op deze manier kan deze mooie offerte op maat maken voor de zakelijke energiekosten.

Waarom moet je kiezen voor zakelijkeenergietarieven.nl bij jouw zoektocht naar een zakelijke energieleverancier?

Bij zakelijkeenergietarieven krijg je onafhankelijk advies waarbij alle zakelijke energieleveranciers met elkaar worden vergeleken. Het is mogelijk om op een snelle maar vooral ook gemakkelijke manier alle leveranciers goed te vergelijken waardoor jij snel weet waar je het best terecht kan. Op deze manier profiteer jij van de scherpste zakelijke energietarieven. Bij de keuze van de juiste energieleverancier is het wel van belang dat je ook naar de kleine lettertjes kijkt. Sommige leveranciers hebben namelijk een bandbreedte op het contract. Je kan dan in de loop van het jaar op het maximale verbruik van dat jaar zitten. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarnaast is het ook verstandig om goed naar de opzegtermijn te kijken. Verschillende zakelijke energieleveranciers hebben namelijk een ander opzegtermijn. Zo heeft Essent een opzegtermijn van 6 maanden terwijl dit bij Eneco en Nuon 3 maanden is.