Een carport ter bescherming van mijn auto

Samen woon ik met mijn kinderen in een twee onder één kap en niet al te lang geleden hadden we een keer een stormachtige avond, waarbij er een pan van het dak is gewaaid, die rakelings langs de auto kapot gevallen is op de grinttegels van onze oprit. Ik heb al wel eens eerder schade gehad door storm en bedacht me op dat moment dat ik het heel prettig zou vinden om de auto meer beschut te kunnen parkeren. Bij onze huizen zijn echter geen garages gebouwd en om er nou één een paar straten verderop te huren, was voor mij geen optie. Ik heb toen besloten om eens informatie in te gaan winnen over het laten bouwen van een carport. Dat is een relatief goedkope optie voor mijn probleem en daarmee kan mijn auto altijd veilig geparkeerd staan.

Een carport samen met de buren

In onze straat staan meerdere woningen van hetzelfde type en de huizen zijn, als ze niet onder één kap staan, met de oprit aan elkaar geschakeld. Tussen ons huis en dat van de buren zit dus onze oprit en die van hen. Ik heb goed contact met mijn buren en dat is een stel waarvan de kinderen inmiddels het huis uit zijn en zij rijden ook een auto waar ze zuinig op zijn. Nadat de dakpan naar beneden was gekomen stond ik een keer met de buurman te praten en vertelde ik hem over mijn idee om een carport te plaatsen. Hij begreep mij maar al te goed en toen ik voorstelde om dit eventueel samen te doen, zodat we een deel van de beide opritten zouden overkappen, had hij hier zeker oren naar. Zo creëren we toch min of meer het effect van een eigen garage. Hij is een beste vent, maar ziet niet altijd direct de mogelijkheden van een oplossing en toen vertelde ik dat ik inmiddels al een keer op internet had gekeken naar een carport en daarbij een carport had gezien op terhuurnebv.nl die mij wel aansprak. Ik nodigde hem uit om bij mij op mijn laptop te komen kijken en toen heb ik hem de website van Ter Huurne Serres & Glassystemen laten zien. De carport die ik voor ogen had, bestaat uit twee golvende banen van glas, rustend op een frame, waarbij mijn buurman meteen de opmerking maakte dat we hiermee zo min mogelijk lichtverlies zouden hebben. Precies mijn gedachte. Ik vertelde hem dat Ter Huurne een gespecialiseerd glasbedrijf is. Zij maken onder andere:

  • Carports
  • Lichtstraten
  • Serres
  • Tuinkamers
  • Terrasoverkappingen
  • Windschermen
  • Balkonbeglazing

Alles waarvoor een oplossing met glas mogelijk is, hebben zij in eigen fabriek een oplossing voor gevonden. Daarnaast is alles maatwerk en had ik op de site inmiddels ook al gelezen dat een ontwerper van Ter Huurne ook een eventueel benodigde vergunning voor ons kon regelen. Ik wist natuurlijk wel een beetje hoe ik hem mee kon krijgen in mijn plan.

Kwaliteit tegen betaalbare prijzen

Samen zijn mijn buurman en ik naar de showroom in Haaksbergen gereden, waar we vriendelijk werden geholpen en diverse carports hebben kunnen bekijken. Ik had van te voren al wat meetwerk verricht om een indicatie van de prijs te krijgen en dat viel ons beide nog reuze mee. Het bouwen van een garage heeft veel meer voeten in aarde, dus dit is voor ons een passende oplossing. De keuze was gemaakt, de carport zou er komen. Inmiddels zijn we enkele weken verder en is de carport al weer een tijdje af. Zowel mijn buurman als ik zijn erg tevreden over het resultaat en blij dat onze auto nu een veilig en droog onderkomen heeft.