Lekker in mijn vel met een energetische behandeling

Laatst bezocht ik voor het eerst Praktijk De Stille Kracht voor een energetische behandeling. Ik had al vele goede verhalen gehoord van mijn moeder en twee van haar vriendinnen, dus ik keek er naar uit. Ik heb al jaren af en aan last van burn-outklachten en ik vroeg me af of een energetische behandeling mij zou kunnen helpen. Deze problematiek belemmert me soms op mijn werk. Als het een periode erg druk is (wat regelmatig voorkomt), dan ga ik eigenlijk over mijn grenzen heen. Door mijn perfectionisme lukt het niet bepaalde taken of zorgen los te laten: alles stapelt maar op elkaar. Het komt erop neer dat ik veel te hoge eisen aan mezelf stel. Als het eenmaal te laat is, is het noodzakelijk dat ik genoeg tijd nemen om te herstellen, anders wordt het alleen maar erger. Maar ook dat vind ik lastig. Het lijkt bovendien wel alsof ik hier gevoeliger voor ben dan andere mensen. Ik heb dan ook al van alles geprobeerd, maar een energetische behandeling nog niet.

Hoe gaat een energetische behandeling in zijn werk?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een energetische behandeling bij praktijk De Stille Kracht. Je kunt kiezen voor een sessie op afstand of in persoon. Ik had de voorkeur voor het laatste. Ik geloof best dat je op afstand energie kunt uitwisselen, maar ik vind het ook wel fijn tegen de therapeut te kunnen praten. Het idee van een energetische behandeling is dat je problemen of klachten krijgt omdat je levensenergie niet goed stroomt. In principe is iedereen aangesloten op deze levensenergie, die je goddelijk zou kunnen noemen. Maar soms ontstaan er blokkades, waardoor deze energie niet stroomt. De behandeling is erop gericht die blokkades op te heffen, zodat de energie weer vrij kan stromen en de harmonie herstelt. Daarbij wordt ook het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd. Deze methode kan dus ook een boost geven als je bijvoorbeeld herstellende bent van een lichamelijke ziekte. Na de kennismaking heeft Astrid mijn energie gevoeld. Ze luisterde goed naar de signalen van mijn lichaam, maar ook naar de signalen die ik op onbewust niveau uitzond. Dit koppelde ze weer naar mij terug. Ze wist een aantal kernpunten die op mij van toepassing zijn, heel helder te formuleren. Daarna hebben we nog geschilderd. Ik houd erg van felle kleuren en nu koos ik voor veel oranje en geel. Volgens Astrid heeft dat met mijn zonnevlecht-chakra te maken. Ze raadde me aan om de komende tijd meer op geel te focussen en die energie te versterken. Dat voelt inderdaad als een goed idee. Mijn ervaring is dat ik na afloop inderdaad meer energie had. Het gevoel dat het allemaal weer gaat stromen. Heel fijn! Ik denk dat het goed voor mij zou zijn om dit op regelmatige basis te herhalen.

Wanneer kan een energetische behandeling nog meer werken?

De benadering die bij een energetische behandeling hoort, is holistisch van aard. Dat betekent dat er van uit wordt gegaan dat alles met elkaar verbonden is. Alles is energie. Hoe blokkades in de energiestroom zich uiten is per persoon verschillend. Lichamelijke, mentale en emotionele onbalans hangen vaak met elkaar samen: het één kan het ander uitlokken. Het doel is de balans weer te herstellen. Energetische behandeling kan werken bij:

  • Stress, burn-out
  • Angst, paniekaanvallen, boosheid
  • Depressie
  • Laag zelfvertrouwen, onzekerheid
  • Pijn
  • Lichamelijke klachten van welke aard dan ook (let op: neem in geval van ziekte ook altijd contact op met je eigen huisarts). In sommige gevallen kan een energetische behandeling een mooie aanvulling zijn op de behandeling van de reguliere zorg.

Meer informatie kunt u vinden op praktijkdestillekracht.nl.