Wat is de beste workshop feedback geven?

Het is best een kunst om op een goede manier feedback te geven, en heel veel mensen vinden dat dan ook erg moeilijk. Het maakt niet uit of dat gaat om feedback geven aan werknemers, je gezinsleden of misschien zelfs vrienden, het kan lastig zijn als je niet goed weet hoe je dit moet aanpakken. Om die reden bestaat de praktische, eendaagse workshop feedback geven van Tijdwinst.com, welke te vinden is via feedbackgeven.nl. Dit is (naar eigen zeggen) de meest populaire 1-daagse training op dat gebied, welke je op duidelijke wijze leert hoe je op een effectieve manier feedback geeft. Maar voor wie is deze workshop feedback geven eigenlijk bedoeld? In principe kan iedereen die dat wenst gewoon deelnemen en zich aanmelden via de website, maar de cursus is extra leerzaam als je de volgende zake ervaart:

  • Moeite hebben met het aangeven van je grenzen
  • Het lastig vinden om met mensen die heel anders dan jij zijn om te gaan
  • Veel weerstand bij de tegenpartij wanneer jij diegene feedback geeft

Al deze punten tonen aan dat je wellicht moeite hebt met het geven van feedback, wat gelukkig heel gemakkelijk aan te leren is. Het is namelijk niet een aangeboren eigenschap, maar simpelweg een aan te leren vaardigheid. In de workshop feedback geven van Tijdwinst.com ga je met diverse skills aan de slag, die allemaal te maken hebben met het op effectieve wijze feedback geven. Na deze cursus zul je merken dat je je veel zekerder voelt op het gebied van communicatie, dat je je tips en/of kritiek beter kunt verwoorden en dat je bovendien de reacties van je tegenpartij beter kunt lezen.

Wat leer je tijdens de workshop feedback geven?

Er komen bij deze workshop feedback geven een aantal belangrijke punten aan bod. Je gaat eerst aan de slag met hoe je iemand het beste kunt aanspreken, leert mensen confronteren en je grenzen aangeven. Met deze basis ga je verder, door te leren hoe je iemand adviseert en een compliment geeft, maar ook hoe je negatieve punten kunt opmerken en vervolgens hoe je omgaat met eventuele weerstand. Zoals je ziet is deze workshop/cursus heel compleet. Het fijne is bovendien dat je gelijk met de geleerde theorie aan de slag gaat door het in gesprekjes te oefenen. Je merkt dus al tijdens de workshop feedback geven waar jouw eigen valkuil ligt, waardoor je daar met de cursusleider meteen mee aan de slag kunt. 

Hoe kun je de onderlinge communicatie verbeteren?

In feite leer je tijdens deze praktische workshop feedback geven een aantal sociale vaardigheden die je ook goed van pas komen op andere momenten. Het gaat dus niet puur om het geven van feedback. Je leert beter samenwerken door de drijfveren van de ander te analyseren en die van jezelf beter te verwoorden, en kunt veel duidelijker je grenzen aangeven. Dit leer je overigens doen op een constructieve manier, oftewel een assertieve manier, en geen agressieve. Deze twee worden nogal eens door elkaar gehaald. Tijdens de workshop feedback geven zul je echter leren wat het verschil is tussen deze twee en hoe je er zelf voor kunt zorgen dat je niet agressief, maar assertief overkomt. En dat gaat je echt op elk gebied van je leven helpen!