Training netwerken; weet de juiste media te bereiken met jouw boodschap 

We hebben het allemaal wel eens gezien of gelezen, een politicus die alle verkeerde antwoorden lijkt te geven aan een journalist. Of een BN’er die compleet uit z’n dak gaat na een pittige vraag tijdens een interview. Het zijn tenenkrommende momenten en kunnen veel schade aanrichten aan iemands carrière. Een goede training in netwerken en media, is daarom van groot belang als je verwacht in professionele functie de media te woord te staan. Een training in netwerken is essentieel als je veel in contact bent met de media. Het is belangrijk om te weten wie wie is, zodat je, als je eenmaal een goede reputatie hebt opgebouwd in de media, wat kieskeuriger kan zijn in welke journalisten je wel en niet te woord staat. En een training in netwerken is uiteraard belangrijk om te weten wie belangrijk is in de mediawereld als je een bepaalde boodschap over wilt brengen. De Lion.Academy voorziet in deze training. Op de website https://lion.academy/ kan je lezen welke trainingen zij geven. Zo kan je kiezen uit de volgende trainingen:

  • Zilver: presentatietraining
  • Goud: presentatie- en mediatraining
  • Platinum: Presentatie, mediatraining, media advies, bezoek talkshow

In de Platinum training zit ook de training netwerken inbegrepen. Tijdens deze training leer je hoe je vol zelfverzekerdheid jouw boodschap bondig en doeltreffend kan communiceren. Je leert met deze training netwerken, doordat je onder andere de geleerde skills in praktijk kan brengen tijdens een publiekoptreden met een journalist. Vanwege de connecties die Lion.Academy heeft binnen de mediawereld is deze training in netwerken zeer doeltreffend. Je leert hoe je moet omgaan met journalisten, hoe je een professionele band met hen kan opbouwen die je in jouw voordeel kan gebruiken voor het overbrengen van jouw boodschap. Met de training in netwerken, leer je de vele aspecten die komen kijken bij het overbrengen van jouw boodschap in de media.

De training netwerken is goed voor jouw bedrijf

Een van de bedrijven waar Lion.Academy regelmatig training geeft, vertelt over hun ervaringen met de training in netwerken: “wij waarderen altijd enorm de trainingen van Lion.Academy. Ze zijn altijd relevant en met gedegen kennis van de mediawereld. We schakelen vaak de hulp in van Lion.Academy om onze medewerkers mediatraining te geven en training in netwerken te geven. Het is fijn dat we de trainingen zo uitgebreid kunnen maken als waar wij behoefte aan hebben. Onze medewerkers zijn altijd enthousiast over de trainingen. Lion.Academy brengt de boodschap altijd over met humor en veel praktijkvoorbeelden. Wij weten dat we door deze training in netwerken en media erop kunnen vertrouwen dat onze medewerkers zelfverzekerd in de media overkomen en dat zij weten hoe om te gaan met journalisten en de media. Het is belangrijk dat onze medewerkers representatief zijn en goed kunnen netwerken in de mediawereld. De diensten van Lion.Academy helpen hier enorm bij en wij kunnen steevast op hem vertrouwen.”

De man achter Lion.Academy

Lion.Academy is opgericht door Rudy Lion. Hij is een Senior Expert Mediarelaties en kent alle aspecten van de mediawereld. Hij heeft uitermate veel ervaring als journalist en is verslaggever voor zowel radio als tv. Hij wordt ingehuurd als woordvoerder en hij werkt als een expert in mediarelaties bij een communicatie- en adviesbureau. Rudy Lion heeft hierdoor alles in huis om gedegen trainingen te geven wanneer het op media aankomt. Daarnaast heeft hij een zeer uitgebreid netwerk in de mediawereld, waardoor hij precies weet welke contacten hij kan aanboren om bepaalde nieuwsfeiten bij de juiste journalisten te krijgen.