Spreek Engels op expertniveau via een Engels cursus

Zoals met vrijwel alle vaardigheden die je kunt leren, heeft ook het beheersen van een taalvaardigheid verschillende niveaus. Je kunt dus altijd een reis maken van het begin (de basis), naar een redelijke beheersing (gemiddeld) tot en met een natuurlijke finesse (expert). Dat laatste niveau bereik je niet door enkel een Engels cursus voor een geavanceerd niveau te volgen. Een dergelijke Engels cursus die je kunt volgen bij masterclass English is vormt de mogelijkheidsvoorwaarde om toegang te krijgen tot dat niveau. Zelfs native speakers kunnen lang niet altijd een expert niveau bereiken. Maar als Engels een vreemde taal is, dan kom je vaak niet verder dan een competent niveau. Dat is in de meeste gevallen voldoende. Alleen door het Engels dagelijks in de praktijk te brengen, de taal te gebruiken, te leren van de interacties en je vaardigheden aan te scherpen, zul je een expert worden. Een expert is iemand die niet langer regels toepast maar puur op basis van intuïtie de juiste keuzes maakt. Je hoeft in je hoofd geen vertaalslag meer te maken van Nederlands naar Engels, want het Engelse woord dat je nodig hebt is meteen aanwezig. Ook de volgorde van de woorden, de zinsconstructie en grammatica voelt natuurlijk. Een expert is dan ook makkelijk te herkennen, want het is iemand die spreekt met zelfvertrouwen en iemand die spreekt zonder fouten. Het kan zijn dat iemand hapert, maar dat is niet altijd omwille van zijn taalvaardigheden. Soms zijn gedachten complex, argumenten ingewikkeld of gevoelens persoonlijk. Dat zijn allemaal zaken die maken dat iemand terughoudend kan zijn in het verwoorden van zijn ideeën, argumenten, gedachten of gevoelens. Hoe goed je ook mag zijn in een taal, je hebt altijd te maken met andere factoren zoals je persoonlijkheid, de persoonlijkheid van andere mensen met wie je spreekt, een sociale hiërarchie, je energieniveau, et cetera. Maar los van al die factoren kun je dus wel gewoon een expertniveau bereiken. Daarvoor moet je eerst door de basis en de gemiddelde (competente) niveaus heen. Via de lessen op de basisschool en middelbare school bereik je vaak al een basisniveau. Vervolgens kun je je vaardigheden aanscherpen van een Engels cursus bij Masterclass English. Je kunt via deze Engels cursus leren om de Engelse taal op geavanceerd niveau toe te passen als een competente spreker, schrijven, lezer en luisteraar. Vervolgens kun je door je vaardigheden veelvuldig in de praktijk te brengen doorgroeien naar iemand die een expertniveau bereikt. Mocht je interesse hebben in een Engels cursus, dan kun je terecht op de website van masterclassenglish.com.

Meld je aan voor een Engels cursus

Als je een Engels cursus wilt volgen, dan kun je op de site van masterclassenglish.com precies zien waar en wanneer er cursussen worden georganiseerd. Hier kun je je dan via de site ook voor aanmelden. Het beste is om deel te nemen aan een groepscursus aangezien je dan meteen je geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen.

De verschillende cursussen van Masterclass English 

Op de site vind je ook meteen een overzicht van de verschillende soorten cursussen die je kunt volgen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Individuele cursussen 
  • Groepslessen
  • Zakelijk aanbod