Kies voor assertiviteitstraining in Rotterdam

Wat doe je als je eigenlijk geen nee kunt zeggen tegen mensen? Dit kan voor behoorlijk lastige situaties zorgen. Niet alleen zul je allerlei dingen moeten gaan doen waar je eigenlijk geen zin en/of tijd voor hebt, maar het is ook niet goed voor je om er slecht in te zijn om je eigen grenzen te bewaken. We hebben natuurlijk allemaal wel eens dat we ja zeggen tegen iets waar we eigenlijk nee tegen hadden moeten zeggen. Bijvoorbeeld omdat je er geen zin in hebt of omdat je er tijd voor hebt. Maar wat als dit zo vaak gebeurt dat het je leven op een negatieve manier beïnvloedt? Dan wil je hier natuurlijk iets aan laten doen. Wil jij assertiever zijn en meer zelfvertrouwen hebben? Veel mensen denken dat je dit niet kunt trainen, maar dat is wel degelijk mogelijk. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht voor de assertiviteitstraining in Rotterdam bij het bedrijf PBL-Coaching & Training. Iedere assertiviteitstraining in Rotterdam bestaat uit:

  • Theorie
  • Zelfkennis
  • Praktijk

Je begint de cursus met het doornemen van de theorie en het opbouwen van een goede portie zelfkennis. Zo kan het je al helpen om assertiever te worden door bijvoorbeeld er achter te komen wat het voor jou nu zo moeilijk maakt om nee te zeggen. Wanneer je dit eenmaal weet dan kan het makkelijker voor je worden om juist wel nee te zeggen in de situaties waarin dit nodig is.

Alles uit de assertiviteitstraining in Rotterdam halen

Je geeft je natuurlijk niet zomaar op voor de assertiviteitstraining in Rotterdam. Je wilt hier alles uithalen wat erin zit. Dan wil je je ook inschrijven voor een assertiviteitstraining in Rotterdam waar ze je die mogelijkheid bieden. Voor de training die ze bij PBL-Coaching & Training aanbieden is dat zeker het geval. Dit is het bedrijf waar ze snappen dat jij resultaat wilt zien van de training die je volgt. De assertiviteitstraining in Rotterdam bestaat uit twee dagen. Tijdens het eerste gedeelte van de training zul je je voornamelijk focussen op de theorie en de zelfkennis. Daarna ga je aan de slag met de opgedane kennis toe te passen in de praktijk. In eerste instantie zul je dat doen met de twee trainers die de assertiviteitstraining in Rotterdam geven. Maar daarna is het natuurlijk aan jou om de opgedane kennis en ervaring ook toe te passen in de praktijk. We raden je daarbij aan om dit in eerste instantie rustig aan te pakken. Probeer het eens met iemand die je vertrouwt en zeg nee tegen iets waarvoor je bijvoorbeeld een goede reden hebt. Tijdens de training zullen ze je uiteraard ook precies uitleggen hoe dit voor jou het beste in de praktijk te brengen is.

Feedback en individuele begeleiding

We raden eigenlijk iedereen aan om te beginnen met de assertiviteitstraining in Rotterdam die in groepsvorm gegeven wordt. je kunt namelijk een heleboel leren van mensen die eenzelfde soort probleem hebben als jij. Mensen hebben vaak andere manieren om hiermee om te gaan of vinden een andere oplossing om zich los te maken van een dergelijke instelling. Hier kun je natuurlijk een hele hoop van leren. Aan het einde van de assertiviteitstraining in Rotterdam zullen de trainers persoonlijk contact met je opnemen om te kijken wat zij nog meer voor je kunnen betekenen. Je krijgt dan ook een persoonlijke feedback. Dit wordt dus niet in groepsvorm gedaan. Ze hebben hier voor gekozen omdat het voor veel mensen ongemakkelijk is. Je kunt er dan voor kiezen om over te gaan op het krijgen van individuele begeleiding. Kijkt u een op onze website pbl-coaching.nl