Een loods bouwen was eigenlijk onvermijdelijk

Een hobby die uitgroeit tot je beroep. Voor de meeste mensen klinkt het als een droom die nooit waarheid wordt, omdat het veel te lastig is om van een hobby een beroep te maken. Voor mij lag het anders. Ik sleutelde altijd al graag aan auto’s en was daarbij vaak drukker met de auto’s van andere mensen dan mijn eigen auto. Het vervangen van een dynamo of accu, het vervangen van de zijruiten van de auto of het repareren van een deurmechanisme. Ik vind het heerlijk om aan de slag te gaan met iets dat niet meer werkt zoals het moet, om vervolgens weer een auto te laten zien die weer helemaal in perfecte staat is. Maar toen er steeds meer mensen kwamen die reparaties nodig hadden, moest ik wel een bedrijf beginnen voordat de Belastingdienst achter me aan zou komen. Ik vroeg alleen een vergoeding voor de onderdelen en leverde de bon er altijd bij, maar steeds meer mensen besloten om wat extra te betalen voor de moeite. Tot het een echt bedrijf werd en ik zelfs uitleesapparaten in mijn bezit had om storingscodes uit te lezen en te wissen. De volgende stap was een loods bouwen en die stap was onvermijdelijk omdat ik écht ruimte nodig had. Mijn vaste baan had ik in de tussentijd overigens al opgezegd.

Een loods bouwen met de hulp van BBAN

Een loods bouwen is echter weer iets dat ik helemaal niet kan. En aangezien er voldaan moest worden aan tal van eisen voordat ik erin aan het werk kon, besloot ik om niet voor een aannemer te kiezen maar voor een professioneel bouwbegeleidingsbedrijf. Met ervaring met het aanvragen van de vergunningen en het voldoen aan de strenge eisen die gesteld worden aan loods bouwen die gebruikt moet kunnen worden als garage. Ik kwam uit bij BBAN (zakelijk.bban.nl) die direct lieten weten dat ik zelf kon bepalen of ik delen van de loods bouwen uit wilden besteden of dat ik het hele traject aan hen over wilde laten. Ik liet weten wat mijn budget was (het gespaarde geld van de klanten en een lening van de bank) en BBAN kon direct heel het traject overnemen. Toen ik mijn wensen aan mocht geven, dacht ik vooral aan:

  • Grote deuren om met grote auto’s naar binnen te kunnen rijden;
  • Veel licht zodat het werken makkelijker wordt;
  • Filters in de grond om olie en brandstof op te vangen;
  • Een grote muur voor al het gereedschap;
  • Stroomvoorzieningen, waaronder 4-fasen uiteraard

Dat was geen probleem en BBAN ging aan de slag met de loods bouwen. Binnen de afgesproken tijd waren ze klaar met de loods bouwen en kon ik er direct gebruik van maken. Praktisch, want ik had onderhand tien auto’s voor het huis staan die gedaan moesten worden, maar dankzij de regen kon dat niet buiten gebeuren.

Auto’s verkopen vanuit de loods

Een loods bouwen was een goede stap en maakte het repareren van auto’s makkelijker. In de tussentijd heb ik er ook een nieuwe hobby bij. Ik koop tweedehandsauto’s die gebreken vertonen en repareer deze in mijn eigen tijd om ze dan weer verder te verkopen als auto’s die wel in perfecte staat zijn. Na de loods bouwen heb ik genoeg ruimte om dit groot op te zetten, dus ik heb direct maar even gewerkt met een advertentie in de plaatselijke krant zodat mensen weten dat zij de auto die al zolang achter het huis staat nu aan mij kunnen verkopen. Of kunnen brengen om te laten repareren natuurlijk, want ook die optie blijft beschikbaar.