Alles over gelaagd glas in een artikel

Wat is gelaagd glas precies en waarvoor wordt het gebruikt? Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat gelaagd glas veiligheidsglas is. Het is veiligheidsglas en het voorkomt dat dit glas bij een breuk uiteen valt door een transparante folie tussen twee lagen gelaagd glas, dat is een van de kenmerken. Er is nog een belangrijk kenmerk, namelijk dat dit type veiligheidsglas uitermate geschikt is voor een serre of voor een schuifpui. Het is namelijk veilig tegen inbraken. Je kunt er van op aan dat als jij het glas plaatst, dat je geen inbraak zult hebben. Dit is toch een fijn en veilig gevoel? Kon dit overal maar, kon dit maar met elk type glas. Helaas is het ons niet gegund en worden er nog steeds elke dag inbraken gepleegd. Mensen zijn zich er waarschijnlijk niet van bewust van dat het veel veiliger is om gelaagd glas te gebruiken. Dit artikel heeft daarom ook als doel om meer mensen daar bewust van te maken. Het is nu eenmaal ontzettend veilig om gelaagd glas te hebben! Lees daarom alles over dit type glas, zodat ook jij overtuigd zult worden!

Wat houdt dit type glas precies in?

Gelaagd glas, wat moet ik me daarbij voorstellen? Het bestaat in ieder geval uit meerdere op elkaar gesmolten glasplaten. Daartussen is een speciaal folie geplaatst en dit folie voorkomt dat het raam uiteen zal vallen als er een breuk plaatsvindt. Het is dus vooral een verstandige keuze vanwege de volgende redenen:

  • Het is goed tegen inbraak
  • Het bezit een hoge isolatiewaarde
  • Het is van goede kwaliteit 
Een verstandige keuze is het zeker, maar hoe wordt de prijs berekend? Is dat wel een beetje te doen? Betaal je niet onnodig veel voor een beetje glas dat je ook ergens anders had kunnen kopen? Dat is de gedachtegang van de meeste mensen. In ieder geval wordt de prijs berekent per vierkante meter. Je hebt dus de keuze tussen eenzijdig gelaagd glas en tussen tweezijdig gelaagd glas. Niet alleen dit type glas, er zijn meerdere typen glas. Ontdek het allemaal in jouw zoektocht naar dit type glas en besef je daarbij goed dat het de sleutel naar een inbraakvrij leven kan zijn. Het is daarom ook aan de raden dat – mocht je eerder te maken hebben gehad met een inbraak – te kiezen voor gelaagd glas of het in ieder geval te laten vervangen. Je doet er goed aan om deze keuze te maken en een investering in het goede te doen, laten we dat zo maar zeggen.

Wanneer kies je in het algemeen voor dit type glas?

In het algemeen kies je voor dit type glas als jij bijvoorbeeld een auto wilt beschermen tegen inbraak en van betere ramen wilt voorzien. Maar bijvoorbeeld ook de toepassing van het huis, zoals wij zonet al aangaven. Een gevaar zit in een kleine hoekje, dat staat vast. Het grote voordeel van gelaagd glas is dat er geen stukken uitvallen, je verkleint de kans op schade, en de kans dat er iets breekt is bovendien nihil. Een goede keuze dus!