Waar koop je een bamboe tandenborstel?

Ben jij ook erg begaan met het milieu en wil je om die reden een bamboe tandenborstel kopen? Een heel goed idee, want elke keer dat je een plastic tandenborstel weggooit draag je bij aan de steeds groter groeiende afvalberg. Bij Choose Teethcare zien ze al lang in dat het poetsen van je tanden bijdraagt aan milieuvervuiling, daarom kun je bij hen een milieuvriendelijk alternatief kopen. Ze hebben er namelijk vegan tandpasta tabletten ontwikkeld die verpakt worden in 100% milieuvriendelijke, papieren verpakkingen. Daarnaast kun je bij hen ook zo’n bamboe tandenborstel bestellen. Maar waarom zou je dat eigenlijk doen? Bedenk je eens hoe lang je met een tandenborstel doet. De meeste mensen gebruiken hem ongeveer twee maanden, maar eigenlijk wordt aangeraden om een tandenborstel niet langer dan 6 weken te gebruiken. Dat zit zo: Elke keer als je je tanden poetst komen er bacteriën op je tandenborstel, en deze gaan zich vermeerderen. Ondanks dat hij er nog schoon uitziet en de haartjes niet uit elkaar staan zit deze tandenborstel na 6 weken zó vol met bacteriën dat je er nog moeilijk je tanden écht schoon mee krijgt. Of je nu een bamboe tandenborstel gebruikt of een plastic exemplaar maakt niks uit. Feit is dat hij na 6 weken te vies is geworden, en dat je het beste een nieuwe kunt pakken. De oude gooi je al vanzelfsprekend weg, en daar zit het hem in. Een plastic tandenborstel is heel moeilijk te recyclen doordat hij gemaakt is van een mix van kunststoffen. Deze tandenborstel wordt dus vaak niet hergebruikt, en dan hebben we het over miljoenen tandenborstels per jaar, want iedereen gebruikt er zo’n 7 á 8 per jaar. Die berg afval die dat veroorzaakt is natuurlijk veel te groot.

Waar koop je een bamboe tandenborstel?

Het alternatief: Een bamboe tandenborstel

Bij Choose Teethcare hebben ze het perfecte alternatief ontwikkeld, namelijk de bamboe tandenborstel. Deze gooi je na 6 weken gewoon bij het groen-afval en je pakt een nieuwe. Maar wist je dat ook de tandpasta zelf voor ontzettend veel afval zorgt? De tubes waarin tandpasta normaal gesproken zit verpakt worden massaal weggegooid, maar ook de papieren verpakkingen waarin de tubes zitten. Het is dus dubbelop! Daarom kun je in diezelfde webshop ook heuse tandpasta tabletjes kopen. Je stopt ze in je mond, kauwt er even op en poetst dan je tanden zoals je gewend bent, met die bamboe tandenborstel natuurlijk. De tandpasta tabletjes komen in papieren zakken, waardoor het totaal niet belastend is voor het milieu.

Hoe koop je tandpasta tabletjes?

Wil jij ook graag overstappen op deze vegan tandpasta tabletjes en een bamboe tandenborstel? Dan ben je in deze webshop aan het juiste adres. Je kunt ze op verschillende manieren aanschaffen, namelijk

  • In een losse aanschaf met 90 tabletjes en een bamboe refill pot
  • In een losse aanschaf met tabletjes plus een bamboe tandenborstel + case
  • Met een Choose Refill Plan (abonnement)

De laatste optie is het makkelijkst voor als je er verder geen omkijken meer naar wilt hebben. Het is een abonnement waarbij je steeds opnieuw een aanvulling krijgt thuisgestuurd wanneer je tandpasta tabletjes bijna zijn uitverkocht.