Voorbereiding op vca examen

Wil jij jouw vca examen halen? Dan moet je goed voorbereid voor de dag komen. De test kan best pittig zijn, dus je moet gestudeerd hebben en klaar zijn om te presteren. Je krijgt een uur de tijd om alle vragen in te vullen en tenminste 70% daarvan moet goed zijn. Je kent het doel en je weet wat je te wachten staat, maar wat kun jij doen ter voorbereiding op je vca examen?

  • De stof thuis goed doornemen
  • Video’s nog een keer bekijken
  • Beantwoord eerst de vragen die je snapt
  • Spanning in bedwang houden

Voordat je een vca examen maakt, volg je in principe eerst een cursus. Je komt klassikaal bij elkaar om de stof te bespreken en van elkaar te leren. Het komt echter voor dat cursus en examen niet mooi op elkaar aansluiten. Daar zit soms een paar dagen tussen. Het kan zijn dat de kennis die je hebt opgedaan dan weer wat wegzakt. Gelukkig is het bij een aantal aanbieders ook een optie om thuis een individueel traject te volgen. Dat kan bijvoorbeeld bij VGMbox. Bij dit bedrijf is het mogelijk alle stof uit het vca examen digitaal door te nemen. Doe dat in je eigen tempo en geef jezelf de kans om alle stof tot je te nemen. Ben je een paar dagen voor het vca examen dus nog niet helemaal overtuigd van je kennis? Maak dan gebruik van deze mogelijkheid! Je krijgt de kans om al het lesmateriaal nogmaals te bestuderen vanachter je eigen computer. Zo loop je in alle rust nog eens door de hoofdstukken heen. Vergeet ook de video’s niet. Deze geven veel informatie uit de praktijk. Dat ga je geheid nodig hebben tijdens het vca examen! Je kunt je aanmelden op de site, https://www.vca-cursus.com/vca-examen.

Vca examen: lees rustig alles door

Tijdens het vca examen zul je altijd vragen tegenkomen die je snapt, en vragen die je niet snapt. Raak vooral niet in paniek, maar begin met de vragen die je meteen kunt invullen. Je zult merken dat je op den duur een aantal lastige vragen ook zult begrijpen. Natuurlijk zit er altijd een vraag tussen die je niet weet, maar dat is geen probleem! Het is belangrijk om rustig te blijven en te denken vanuit veiligheid en gezondheid. Dat is immers het uitgangspunt van de VCA. Een vca examen kan best spannend zijn, maar probeer je zenuwen in bedwang te houden. Wanneer je onrustig wordt, ga je fouten maken. Dat is nergens voor nodig als je goed gestudeerd hebt. Kortom: bij een vca examen is het belangrijk dat je tijdens de cursus goed oplet, thuis het materiaal nog eens bestudeert, eerst de makkelijke vragen beantwoordt en probeert rustig te blijven. Bij bovenstaand bedrijf slaagt meer dan 90% van de kandidaten op termijn voor het examen. Lukt het even een dag niet, dan kun je het uiteraard gewoon nog een keer proberen. Surf direct naar bovenstaande site en meld je aan voor het online programma. Je hebt dan meteen toegang tot al het lesmateriaal!

De uitslag controleren

De uitslag van het vca examen komt binnen een week online te staan in het Centraal Diploma Register. Dit register wordt om de zoveel tijd geüpdate, wacht dus rustig tot je naam in de lijst verschijnt. Wil jij wat meer informatie over de opbouw van het examen, of over het lesmateriaal in het algemeen? Surf dan naar de website van VGMbox en neem contact op via het contactformulier. Je krijgt dan binnen korte tijd een persoonlijk antwoord op je vraag. Daar heb je echt wat aan!