Osteopathie helpt u door uw leven heen

Hebt u weleens gehoord van osteopathie? Dit is een behandelmethode waar gebruik wordt gemaakt van aanraking. Niet zoals haptotherapie of fysiotherapie maar heet heft er wel iets van weg. Mocht u via vrienden of het nieuws ooit gehoord hebben van osteopathie dan hopen we dat u eens op osteopathieterlaak.nl komt kijken. Dat moet u zeker doen als u last hebt van zeer uiteenlopende lichamelijke klachten die maar niet verdwijnen. Het heeft geen zin om de rest van uw leven met pijntjes rond te lopen, dus kies voor osteopathie want daardoor kunnen diverse pijnklachten voorgoed verdwijnen. Wij werken in de omgeving Twente dus mocht u hier wonen of bereid zijn er maandelijks naar toe te reizen dan bent u bij osteopathie Ter Laak van harte welkom. Op dit moment werken er twee gerenommeerde osteopaten die ook u maar wat graag onder handen willen nemen. U vindt onze praktijken in:

  • Glanerbrug,
  • Enschede,
  • Rijssen,
  • En in Holten.

Een groot voordeel van osteopathie is het feit dat het tussen de 3 à 5 weken duurt voordat een nieuw consult nodig is. Het werkt namelijk langzaam door in uw lichaam dus resultaat zult u ook pas na enige dagen merken. Het is een langzaam genezingsproces waar geest en lichaam samenkomen. Het is daarom zelfs mogelijk dat een enkel consult al voldoende is. Maar dat hangt ook erg af van uw klachten.

Lichamelijke klachten? Met osteopathie verdwijnt het snel

U vraagt zich nu natuurlijk af welke klachten we bij de osteopathie allemaal behandelen. Het zal u nog verbazen want het zijn er vele. Denk in ieder geval aan onder andere:

  • De behandeling van migraine,
  • Hernia’s en nek-schouderklachten,
  • Maar ook baby’s met klachten helpen we van hun problemen af.

Wat is osteopathie nu eigenlijk precies? Wij zien de mens als een functionele eenheid, dus als één. We hebben geleerd om met onze handen de weefsels en structuren van de mens te bestuderen, om problemen te detecteren en om er tegelijkertijd iets aan te doen. We kijken daarbij naar drie belangrijke onderdelen. Namelijk het bewegingsapparaat, de interne organen en de schedel. Ieder deel van het lichaam heeft zijn eigen beweeglijkheid. Is die beweeglijkheid uit balans? Dan veroorzaakt dit overduidelijk letsel en ziektes. Het is dus zaak om de beweeglijkheid weer in balans te krijgen. En dat is de belangrijkste taak die de therapeut tijdens de osteopathie uitvoert. U stabiel krijgen zal er immers voor zorgen dat problematiek in uw lichaam als sneeuw voor de zon verdwijnt. Omdat dit niet met een simpele beweging gedaan kan worden kan het nodig zijn om diverse consulten te volgen met tussenpozen van enkele weken. Dan kan uw lichaam optimaal herstellen van het werk dat tijdens een behandelsessie is gedaan. Bent u nog wat sceptisch? Dat kunnen we ons voorstellen want dit is geen alledaagse kost. Neemt u daarom vrijblijvend contact met ons op want we begrijpen dat u graag nog even de kat uit de boom kijkt.

Maak gerust een afspraak voor een duidelijk adviesgesprek

Het is aldus van belang om erachter te komen welke van de drie bovengenoemde aspecten de bron is van het probleem. Want alleen daardoor kunnen we alles weer met onze handen stabiliseren. Geef osteopathie een kans en bel of mail vandaag nog met de assistente zodat ze u snel kan inplannen voor een eerste intakegesprek. Bent u aanvullend verzekerd? Dan is de kans aanzienlijk groot dat een gedeelte of zelfs alle kosten door uw verzekeraar vergoed worden. We raden het u wel aan om dit van te voren even te onderzoeken zodat u geen verrassingen krijgt na afloop.