Kunststof folie conform de kwaliteitseisen?

Wil jij ook kunststof folie? Jij kunt dit bestellen via HP products. Kunststof folie conform de kwaliteitseisen is belangrijk, vanwege het feit dat dit een vereiste is om kunststof folie te fabriceren en ook te gebruiken. Wat zijn dan die kwaliteitseisen? Dit artikel vertelt je meer. Daarnaast ook wat kunststof eigenlijk is, want het is ook wel eens goed om daarbij stil te staan. Kunststof folie, wat is kunststof? Iedereen kent het materiaal natuurlijk van naam en het assortiment transport- en opslagmiddelen bestaat hoofdzakelijk uit producten die gemaakt zijn van kunststof, maar wat is het eigenlijk? Kunststof is namelijk geen natuurlijke stof, maar een synthetisch vervaardigd materiaal. Het wordt via een chemisch procedé ontwikkeld. Het was in de 17e en 18e eeuw al dat wetenschappers probeerden om natuurlijke producten na te maken, maar rond 1830 lukte dit voor het eerst met Melamine. Dit was de eerste volledig kunstmatige stof. Pas 1000 jaar later werd deze grondstof doorontwikkeld tot Bakeliet en dat werd vervolgens op zeer grote schaal vervaardigd. Dit was het eerste materiaal dat volledig kunstmatig was en in duizend huishoudelijke en industriële producten werd toegepast. 

Kunststof folie op maat 

Welke soorten kunststof zijn er eigenlijk? Dat zijn in ieder geval de volgende soorten:

Wat betekenen deze soorten dan precies? Dat zullen we nu toelichten. De eerste soort, waar je ook kunststof folie in maat voor kunt krijgen is de soort die onder de thermpoplasten valt. Deze veranderen van vorm als ze verwarmd worden. Vervolgens kun jij ze in een bepaalde vorm persen, als de thermoplast weer afkoelt dan behoudt deze zijn nieuwe vorm. Waar kun je dit bijvoorbeeld in terug zien? Dat is onder andere in koffiebekers, frisdrankflessen, kleding, folie en afvoerbuizen. Het mooie is dat dit in iedere vorm kan worden gemaakt. Denk maar eens aan een PVC buis, dat is ook een thermoplast welke veel wordt gebruikt in de bouw. Maar denk ook aan vloerbedekking en dergelijke.

En de overige soorten? 

Er zijn zoals genoemd nog twee andere soorten voor kunststof folie op maat. Dat zijn de thermoharders en de elastomeren, die nu aan bod zullen komen. Allereerst de elastomeren. Deze bevatten de twee andere soorten. Rubber is bijvoorbeeld een elastomeer. Je kunt ook meer informatie op zoeken over rubber als je niet weet wat dat precies is. Waar kun je dit dan terugvinden? Voorbeelden van toepassingen zijn bijvoorbeeld autobanden maar denk ook aan autobanden en schoenzolen of elastiek en spenen. De laatste soort voor kunststof folie op maat moet nog worden behandeld. Dat zijn de thermoharders en zoals de naam het al zegt, deze zijn hard. Het is zo dat je ze niet kunt bekrassen en er moeilijk en stukje van kunt afbreken. Deze behouden in tegenstelling tot de thermoplasten dezelfde vorm als je ze verwarmt, dat kan voor kunststof folie op maat soms erg handig zijn. Waar zie je dit terug? Bijvoorbeeld stopcontacten, surfplanken, vliegtuigen maar ook zeilboten en vulling voor matrassen en kussens (denk aan PUR-schuim). Kortom, er zijn een aantal soorten kunststof die je kunt gebruiken voor kunststof folie op maat. Is dat niet ideaal? Nu weet je ook wat het verschil is, want vaak wordt gedacht dat kunststof alleen maar uit een bepaalde soort bestaat.