Een dieptemeter in uw boot is essentieel

Waarom is een dieptemeter in de boot zo belangrijk? Met name omdat varen in ondiep water als zeer lastig wordt ervaren en ondiepten ervoor kunnen zorgen dat uw boot kan vastlopen. Dit gebeurt zowel door zand als door stenen. Een dieptemeter in uw boot kan ervoor zorgen dat uw boot niet meer vastloopt. Door een dieptemeter in uw boot te plaatsen wordt precies gemeten hoeveel speling er nog onder de boot zit. Dit komt in veel situaties van pas, zo kunt u bijvoorbeeld schade voorkomen en de daarmee samenhangende kosten besparen. Ook zorgt een dieptemeter in de boot ervoor dat u minder stress ervaart tijdens het varen. Dat is met name fijn als u gaat varen voor de ontspanning. U hoeft minder te denken aan situaties als het vastlopen van de boot en bovendien bespaart u een behoorlijk bedrag aan kosten. De kosten als gevolg van schade aan een boot lopen namelijk fors op. Een dieptemeter voor in de boot aanschaffen is een eenmalige investering waar u de komende jaren enorm van profiteert. Zo voorkomt u dat u voor ongewenste, vervelende verassingen komt te staan. Bovendien hoeft een dieptemeter niet onnodig duur te zijn. Bij onder andere Sail360 vindt u verschillende soorten dieptemeters met verschillende prijzen. Zo is er altijd wel een dieptemeter die bij u past.

Dieptemeter in de boot tijdens het vissen

Zoals genoemd kan het aanschaffen van een dieptemeter in uw boot zorgen voor meer ontspanning tijdens het varen en daarnaast voorkomt deze grote en dure schade aan uw boot. Dit suggereert dat de dieptemeter alleen zinvol is tijdens varen in ondiep water. Dit hoeft niet zo te zijn. Een dieptemeter kunt u namelijk ook gebruiken tijdens het vissen. Er bestaan namelijk verschillende soorten dieptemeters die kunnen voorspellen welke soorten vis u kunt verwachten tijdens het vissen. De dieptemeter heeft dus in ieder geval de volgende functies:

  • De dieptemeter voorkomt schade aan uw boot
  • Het plaatsen van de dieptemeter in uw boot zorgt ervoor dat u meer kunt ontspannen
  • De dieptemeter kan ook gebruikt worden om vissoorten te voorspellen

Wellicht een van de belangrijkste redenen, welke met name belangrijk is bij wedstrijdvissen, is het besparen van tijd. Doordat u een dieptemeter in de boot aanbrengt zorgt dit ervoor dat u veel tijd bespaart tijdens het vissen. U kunt namelijk ongestoord verder varen, dit in tegenstelling tot andere mensen die tijdens het vissen (met name in ondiepe wateren) vast komen te zitten in zand of niet verder kunnen varen door stenen. Dit kunt u voorkomen door de dieptemeter in de boot aan te brengen. Zoals gezegd is dit een eenmalige investering waar u de komende tijd ontzettend veel profijt van zult hebben. Zorgeloos varen, dat is toch wat iedereen eigenlijk wil?

Waar koop ik een dieptemeter?

Een dieptemeter kopen kan niet overal. Met name omdat de dieptemeter nog niet zo heel lang bestaat. Het product kent namelijk nog niet bijzonder veel verschijningsvormen. Dit maakt het niet minder belangrijk om het aanbod van de dieptemeters goed te vergelijken voordat u een dieptemeter aankoopt. Sail360 biedt in ieder geval verschillende soorten dieptemeters aan, met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. U kunt Sail360 vinden op hun website: https://www.sail360.nl/nl/furuno-producten/dieptemeter-boot/. Zij bieden naast dieptemeters nog meer aan: onder andere producten als transducers voor de dieptemeter, behuizingen voor de installatie van producten en zeilkleding. Al deze producten zijn van hoge kwaliteit bij Sail360. Doordat zij een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben betaalt u nooit te veel voor het product. En dat terwijl deze wel van hoge kwaliteit is.