Corrigeer een overbeet op vakkundige wijze met behulp van de Motions class III van de Ortho Company

Als tandarts of mondhygiënist wilt u natuurlijk beschikken over de beste materialen om uw patiënten zo goed mogelijk te kunnen behandelen. Het vinden van de juiste apparatuur en gereedschappen kan echter lastig zijn. De Ortho Company levert al jarenlang kwalitatief hoogwaardig orthodontisch materiaal aan tandheelkundige specialisten. Zo kunt u bij hen terecht voor de Motions class III – een stevig spalkje van chirurgisch staal dat een ‘overbeet’ op elegante wijze kan corrigeren.

Wat is de Motions class III en hoe werkt het

Zoals de naam al aangeeft is de Motions class III inzetbaar bij zogenaamde ‘klasse III’ problemen, waarbij de onderkaak- en tanden vóór de bovenkaak liggen. Hoewel bij een klasse III geval  vaak voor een chirurgische oplossing wordt gekozen, is dit niet altijd noodzakelijk. Als tandarts weet u ongetwijfeld dat bij minderjarige patiënten het lichaam nog volop in ontwikkeling is, en er met beugels en andere vaste apparatuur meestal nog het nodige bij te sturen valt. Ook op latere leeftijd vallen kleinere afwijkingen vaak wel te corrigeren zonder dat daar een kaakchirurg aan te pas hoeft te komen. De Motions class III is een ideaal hulpmiddel bij het herstellen van een klasse III overbeet. Dit middel is in feite vrij eenvoudig. Het bestaat uit een spalkje waarvan de beide uiteinden op tanden in de onderkaak wordt geplaatst, en een blokje dat op een tand in de bovenkaak wordt bevestigd. Een elastiekje dat vervolgens tussen de beide onderdelen wordt gespannen zorgt er vervolgens voor dat de onderkaak naar achteren wordt getrokken, en zo in een meer natuurlijke positie komt te staan. De ontwerpers van de Motions class III hebben tijdens het ontwerpproces zoveel mogelijk rekening gehouden met de menselijke biologie en met de wensen van de patiënt. Zo heeft de Motions class III onder andere de volgende voordelen:

  • Het middel past goed in de mond
  • Het zorgt voor een daadwerkelijk en blijvend herstel
  • Het veroorzaakt relatief weinig ongemakken en pijn
  • Het is onopvallend in vergelijking met andere vaste apparatuur

Bestel de Motions class en andere orthodontische producten online via de Ortho Company

Bij de Ortho Company bent u ervan verzekerd dat de door u bestelde materialen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Daarnaast vindt u bij dit gespecialiseerde bedrijf uitsluitend de modernste materialen. Via de handige webshop van de Ortho Company kunt u eenvoudig en snel op zoek naar de instrumenten die u nodig heeft. Selecteer de categorie materialen die u nodig heeft, en struin door het eindeloze aanbod aan behandelmaterialen van de Ortho Company. Heeft u al jarenlang goede ervaring met een bepaald middel, en weet u dus precies wat u aan wil schaffen? Dan kunt u ook de naam van dit materiaal invoeren in de zoekbalk. U kunt uw aankopen eenvoudig online afrekenen, en in veel gevallen al de volgende dag tegemoet zien. Wie een account heeft bij de Ortho Company, kan bovendien profiteren van interessante kortingen. Als tandarts heeft u echter ook met enige regelmaat op maat gemaakt materiaal nodig. Ook hiervoor kunt u prima bij de Ortho Company terecht. In samenwerking met het bijbehorende Ortho Lab kan de Ortho Company zaken als spalkjes, retainers en schroefjes exact op maat laten maken, zodat uw patiënt de best mogelijke genezing krijgt. Wanneer u de Motions class III of een ander orthodontisch instrument bij de Ortho Company wil bestellen, kunt u naar https://ortho-company.nl/ gaan. Hier vindt u de uitgebreide webshop van dit bedrijf, en kunt u contact opnemen met vakspecialisten over het op maat laten maken van bepaalde instrumenten.

Lees meer…